אמון הוא הבסיס להכול בחיים – בין בני זוג, בין חברים, וכן, גם בשיווק.
אם נעצור לרגע, ונחשוב על אנשים, מותגים או כל דבר שהצליח לעורר בנו תחושת אמון, נשים לב שהתחושה הזו לא מגיעה ברגע, מדובר בתהליך שלוקח זמן רב. למשל, לכולנו יש את החבר הזה שלא יאכזב ותמיד יהיה שם בשבילנו. אותו החבר הצליח להוכיח את עצמו עם הזמן, ובזכות חוויית העבר אנחנו יודעים שהוא תמיד יהיה שם בשבילנו.

מותגים שאפשר לסמוך עליהם בעיניים עצומות
אם רכשנו בעבר כמה מוצרים או שירותים ממותג מסויים, והרגשנו שהכסף ששילמנו הצדיק את עצמו פעם אחר פעם, נוצר אצלנו אמון במותג. לאחר מכן, אנו נצפה שגם בפעם הבאה המוצר/שירות שנקנה מאותו המותג, יהיו איכותיים וישרתו אותנו נאמנה.
כשאנו ניגשים לתכנן את אסטרטגיית הפרסום, חשוב להתייחס לנושא האמון של הקהל במותג. כך נוכל להצליח להעביר את האמון של הלקוחות הקיימים, ללקוחות החדשים.
במקרה כזה, נוכל להשתמש בלקוחות המרוצים שלנו ודרכם לספר את סיפורי ההצלחה. כך נוכל להראות לעולם וללקוחות הפוטנציאליים, שיש על מי לסמוך, או בשפה יותר עממית יש למותג ״אמא ואבא״ ויש המון אנשים שנהנים ממנו.
בפרסום חשוב לנסות להעביר את הרגשת הבטחון של לקוחות קיימים ללקוחות חדשים
איך יוצרים אמון כלפי המותג?
- המלצות לקוח – השיטה הנפוצה ביותר ליצור אמון בדרגה הגבוהה ביותר, היא דרך ״המלצות לוקח״. יש הקוראים לשיטה ״שיווק מפה לאוזן״ – אם ההמלצה הגיעה ממישהו קרוב או בעל סמכות, הדבר יסיר מחסומים ויחזק את התחושה שאפשר לסמוך על המותג.

2. ניסיון בחינם – עוד שיטה אסטרטגית נפוצה היא ״נסיון בחינם״. הדבר נפוץ בעולם התוכנות והאפליקציות – ״הורידו את האפליקציה שלנו וקבלו גרסה חינמית ל-30 ימים". או במילים אחרות, אנחנו כל כך מאמינים במוצר שלנו, עד שלא אכפת לנו שתנסה אותו בחינם.
ענף נוסף שמשתמש באסטרטגיה הזו הוא ענף המזרונים, שם יציעו ללקוחות לקחת את המזרון לתקופה, ורק במידה והמזרן נוח הם ישלמו. במידה והמזרן לא נוח, הם מוזמנים להחזיר אותו. אין ספק שאסטרטגיה הזאת מסירה חסמים רבים ומורידה מהלקוח הפוטנציאלי שלנו את החשש מרכישת מוצר/שירות לא איכותי ואף מגדילה את האמון במותג.
הדבר החשוב הוא להצליח להסתכל במבט על על המוצר או השירות שאנחנו מוכרים, ולחשוב על דרכי פעולה נוספות לגרום לקהל שלנו לסמוך עלינו, ולבחור בנו פעם אחר פעם.