מה הקשר בין מיתוג לסיפור האהבה – זאת תגלו בהמשך המאמר.
בד״כ כאשר אומרים את המילה מיתוג, מתכוונים ללוגו ונראות ויזואלית מסויימת. בפועל מיתוג הוא הרבה יותר מזה.
ההגדרה הטובה ביותר שאני מוצא למיתוג הוא מוניטין.
אם לרדת לשורש המילה ומשמעותה, המיתוג שלנו הוא מה שמרגישים כלפינו הלקוחות הפוטנציאלים. הדבר נובע מסך כל הפעולות שעשינו, לטובה ולרעה. כאשר אנו משווקים עסק מסויים, נוצרים המון ״מיתוגים״ שונים וגישות שונות כלפיו, חלקן מצוינות, וחלקן פחות.
לדוגמא:
למשל, העסק שלנו הוא פיצה שכונתית שמקפידה מאוד על איכות וטעם הפיצה, לצד שירות נעים ומהיר. באחד הימים לקוח שביצע את הזמנתו הראשונה, קיבל פיצה שרופה. כשהתקשר להתלונן, נותן השירות לא היה אדיב בגלל הלחץ. המיתוג שלנו כלפי אותו אדם יהיה X. לעומת זאת עבור לקוח קבוע אשר נהנה מהטעם והשירות הטוב יהיה Y. אם עשינו ״פיקשוש״ מול הלקוח הקבוע, המיתוג שלנו מאותו הלקוח יהפוך להיות Z.

אז כמו שניתן להבין כל פעולה שנבצע משפיעה על המיתוג והתפיסה של הלקוחות של המותג שלנו. ככל שיהיו לנו יותר מפגשים חיוביים, המיתוג שלנו יהיה טוב יותר, ויסלחו לנו בקלות על טעויות שעשינו. ככל שיהיו מפגשים פחות טובים, המיתוג שלנו יהיה פחות טוב.
או בקיצור כמו שמרטי נומייאר אומר ״זה לא מה שאנחנו אומרים, זה מה שהם אומרים״
בתור אנשי שיווק, אנו צריכים לשאוף תמיד לייצר כמה שיותר מפגשים חיוביים עם הלקוחות הקיימים והחדשים שלנו, בכדי לנסות לייצר ולשמר את המוניטין החיובי.
אז איך בעצם עושים מיתוג בחצי שעה ביום?
קרה לכם פעם שאהבתם מישהו/י?

תנסו לחשוב ולהריץ בראש אחרי כמה זמן בקשר אמרתם לעצמכם: ״אני ממש אוהב אותו/ה״!
כנראה שזה לא קרה ביום, וגם לא ביומיים. בשביל שהדבר הזה יקרה, היו המון פעולות קטנות ש״פתאום״ ביום אחד הרגשתם ״אני אוהב אותו/ה״.
זה השיחות וההבנה, זה ההודעות כשעצוב או כששמח, זה הודעת בוקר/לילה טוב, זה חיבוק בדיוק כשצריך. זה התחושה שהאדם הזה יהיה לצידי שאצטרך אותו.
כל דבר קטן הוסיף לדבר הגדול שנקרא אהבה
בכדי שתבינו את מידת ההשפעה שיש לכל פעולה קטנה, מדובר באדם זר לחלוטין שהייתם יכולים לעבור לידו ברחוב מבלי שעינכם יפגשו. בזכות חיבור ואמון שנבנה, ובגלל המון פעולות קטנטנות – הזר המוחלט הופך להיות האדם הכי קרוב אליכם.

אבל איך כל זה קשור למיתוג?
תחשבו על כל לקוח שלכם, ככזה שיש לו מערכת יחסים עם המותג שלכם, וחשבו איך ניתן לחזק ולטפח את המערכת יחסים איתו. איך לרגש אותו, איך להפתיע אותו, ואיך לגרום לו להרגיש קרוב אלינו.
כמו בדוגמא של מערכת היחסים, הבנתם שמדובר בפעולות קטנות אך כל פעולה קטנה, כל מפגש, וכל מסר שעובר מכם, צריכים לגרום ללקוח להרגיש כלפיכם אמון, כדי שיבחר להוציא את כספו דווקא אצלכם.
כמו שאין מערכות יחסים מושלמות, כך גם אין עסקים שלפעמים טועים. תדעו לבקש סליחה, לפצות ולתת שירות אדיב. ברגע שהאמון שלכם עם הלקוח יהיה מספיק חזק, הוא יסלח לכם בקלות.