האימוג'י או בעברית רגשנים הם אייקונים שונים המעבירים בצורה איורית ונגישה תוכן.
אותו המחקר עליו מבוסס המאמר ניתח 41,141 פוסטים של מותגים וסלבריטאים בכדי לעקוב אחרי ההשפעה של אותם אייקונים על כמות המעורבות בפוסטים השונים ואת ההשפעה בחשיפה האורגנית של התוכן הנמדד.
השימוש באימוג'ים יוצר בולטות לטקסט ולמסר ובגלילה בפידים השונים ברשתות החברתיות הם פוסטים שאנשים פשוט עוצרים עליהם בכדי לקרוא ולהבין את המהות ואת המסר אותו ניסינו להעביר.
בבדיקה של אותו מחקר התגלה שפוסטים אשר היה בהם את אותם האייקונים יש מעורבות רבה יותר (לייקים, שיתופים, תגובות, ריטוויטים וכ״ו) מאשר פוסטים שלא היה בהם אימוג'ים.

ההשפעה היא חזקה יותר והמעורבות גדולה יותר ככל שיש קשר בין הטקסט לבין האימוג'ים שבחרנו. בנוסף, האימוג'ים יוצרים קלילות ונגישות בקריאה ובכך מפחיתים פרשנויות מוטעות של הטקסט.
חשוב להבין
בטקסט אין נימה ולכן הכיתוב שלנו יכול להתפרש בהמון מובנים, כדורש, כמתנשא וכ״ו האימוג'ים השונים עוזרים להעביר נימה בטקסט ובכך לחדד את המסרים והכוונה של אותו טקסט.
למה זה עובד עלינו?
כשאנו נמצאים ברשתות החברתיות השונות אנו נמצאים בד״כ במצב של גלילה אינסופית ורצון להעביר את הזמן ולהנות. רמת הקשב שלנו היא גבולית והמח נמצא במצב של סריקה עד שמשהו תופס את תשומת ליבנו.
כאשר בפוסט מסויים יש אימוג'ים כבר ברמת סריקת הטקסט ניתן להבין את הVibe של הפוסט ואת הנושא ולהחליט האם הוא מעניין אותי או לא ובשל הבולטות, קל יותר לעצור את הגלילה על אותם הפוסטים.
למי זה מתאים?
למרות שהנתונים מראים שהשימוש באימוג'י הוא חיובי והפידבקים שאנו מקבלים מהקהל (מעורבות) עולה. לא לכל עסק מתאים להשתמש באימוג'י.
העסקים אשר יותר מתאימים לשימוש באותם הרגשנים הם עסקים אשר עיקר הפעולות שלהם בתחום הפנאי והבילוי לדוגמת: מסעדות, בתי קפה, ביגוד והלבשה וכ״ו.
עסקים בתחומי התועלות כגון, משרד רואי חשבון, עורכי דין, רפואה וכ״ו הם עסקים שפחות מתאימים לשימוש באותם אימוג'ים

כולם משתמשים באימוג'ים!
ממועדון הכדורגל של ריאל מדריד, בריטני ספירס ומותגי אופנה בכל העולם. כולם משתמשים באימוג'ים באופן תדיר בכדי לייצר את הבולטות מול קהל היעד.
אם המותג שלכם מתאים לשימוש באותם הרגשנים והפלטפורמה מתאימה (אינסטגרם ,פייסבוק, טוויטר – פחות לינקדין) מומלץ להשתמש באימוג'ים בצורה הגיונית ובהתאמה לטקסט ולמסר.
מקור למחקר: